Διαγωνίσματα ιστορίας Γ τάξης Δημοτικού

Το βιβλίο της ιστορίας της Γ τάξης θα σε ταξιδέψει χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν με τη ­φαντασία τους χιλιάδες μύθους που περνούσαν από χείλη σε χείλη, από παππούδες και γιαγιάδες στα εγγόνια, σαν παραμύθια. Τους μύθους αυτούς οι ποιητές τους έκαναν ποιήματα, οι ζωγράφοι ζωγραφιές και οι γλύπτες αγάλματα. Τους πιο όμορφους από αυτούς θα τους βρεις σε τούτο το βιβλίο.

Αν διαβάσεις λοιπόν με προσοχή τα κείμενα και παρατηρήσεις τις εικόνες του, θα βρεις ότι μέσα στους μύθους κρύβονται μεγάλες αλήθειες που τις πιστεύουμε μέχρι και σήμερα. Με συντροφιά αυτό το βιβλίο, θα περάσεις από το χώρο της Μυθολογίας στο χώρο της Ιστορίας. Θα μάθεις δηλαδή για τους πρώτους ανθρώπους που ζήσανε, δημιουργήσανε, δουλέψανε και παίξανε στην ελληνική γη, πριν από πολλά-πολλά χρόνια.

Το βιβλίο αυτό συνοδεύεται κι από ένα τετράδιο εργασιών. Ελπίζουμε, τα παιχνίδια, οι ερωτήσεις και οι κατασκευές που περιέχει, να σε διασκεδάσουν, δίνοντάς σου την ευκαιρία, παίζοντας και δημιουργώντας, να γνωρίσεις καλύτερα το θαυμαστό κόσμο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Δεν έχεις παρά να απολαύσεις τους μύθους και να ανακαλύψεις την ιστορία.

Παρακάτω παρατίθενται ενδεικτικά διαγωνίσματα ανά ενότητα. Κάνοντας κλικ τους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να τα εκτυπώσετε δωρεάν.

Ενότητα 1 : Η δημιουργία του κόσμου

 Η δημιουργία του κόσμου

 Φύλλα εργασίας: οι 12 θεοί του Ολύμπου

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ


Οι 12 θεοί του Ολύμπου

Ενότητα 2: Ο Ηρακλής

 Ο Ηρακλής

Ενότητα 3 : Ο Θησέας

 Ο Θησέας

Ενότητα 4: Η Αργοναυτική εκστρατεία

Η Αργοναυτική εκστρατεία

Ενότητα 6: Οι περιπέτειες του Οδυσσέα

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα

Ζωγραφίζω την Οδύσσεια

Ενότητα 7: Η εποχή του λίθου

 Η εποχή του λίθου

Ενότητα 8: Ο κυκλαδικός πολιτισμός

 Ο κυκλαδικός πολιτισμός

Ενότητα 9: Ο μινωικός πολιτισμός 

 Ο μινωικός πολιτισμός

Ενότητα 10: Ο μυκηναϊκός πολιτισμός

 Ο μυκηναϊκός πολιτισμός

 

 

3 thoughts on “Διαγωνίσματα ιστορίας Γ τάξης Δημοτικού

  1. Γιατί δεν έχετε τεστ ιστορίας γ δημοτικού για τον τρωικό πόλεμο?

  2. γιατί δεν έχετε τεστ για τον τρωικό πόλεμο στην ιστρία γ’ δημοτικού?

  3. Το υλικό που υπάρχει στο site δεν είναι ολοκληρωμένο. Στόχος μας είναι να βάλουμε υλικό για όλα τα μαθήματα, κάτι το οποίο απαιτεί χρόνο. Εάν θέλετε μπορείτε να μας βοηθήσετε και να φτιάξετε κι εσείς υλικό και να μας το στείλετε στο μαιλ eproodos.info@gmail.com.
    σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>