Πολλαπλασιασμός, προπαίδεια (ΙΙ)

PictureΣΤΟΧΟΙ: Το μάθημα αυτό, όπως και το προηγούμενο θα είναι αφιερωμένο στην προπαίδεια. Πιο συγκεκριμένα, θα εξετάσουμε μαζί με τους μαθητές την προπαίδεια του 6 και του 7. Τα γινόμενα του 6 και του 7 δυσκολεύουν περισσότερο τους μαθητές από ότι τα γινόμενα του προηγούμενου μαθήματος. Και αυτό γιατί είναι γινόμενα με μεγάλους αριθμούς και δεν προσφέρονται ιδιαίτερα για την εφαρμογή της μεθόδου της επαναλαμβανόμενης πρόσθεσης. Οι μαθητές για να βρουν τα γινόμενα αυτά, τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να καταφύγουν σε διαδικασίες ανάκλησης άλλων γινομένων ή αθροισμάτων, τα οποία και χρησιμοποιούν στους υπολογισμούς τους.

πηγή: Μαθηματικά Γ τάξης, βιβλίο δασκάλου

Φύλλο εργασίας 1

Καρτέλες με τις προπαίδειες (1-10)

Φύλλα εργασίας με την προπαίδεια του 6

Φύλλα εργασίας με την προπαίδεια του 7

Για περισσότερα φύλλα εργασίας πατήστε εδώ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Σέρβιρε πίτσα στους πελάτες Σε αυτό το παιχνίδι μπορείς να παίξεις με την προπαίδεια όποιου αριθμού θέλεις. Εγώ το διάλεξα το 6. Έτσι, αν θέλεις κι εσύ, διάλεξε στην αρχή του παιχνιδιού το 6 για να εξασκηθείς στην προπαίδειά του. Βρες την απάντηση και σύρε την πίτσα, για να την σερβίρεις, στο σωστό τραπεζάκι.
πηγή: http://a-taxia.blogspot.gr


Αγώνες ταχύτητας μωρώνΣε αυτό το παιχνίδι μπορείς να παίξεις με την προπαίδεια όποιου αριθμού θέλεις. Εγώ το διάλεξα για το 7. Έτσι, αν θέλεις κι εσύ, διάλεξε στην αρχή του παιχνιδιού το 7 για να εξασκηθείς στην προπαίδειά του.
Διάλεξε χρώμα μαλλιών και δέρματος, μπλουζάκι, στράτα στο μωράκι που θα διαγωνιστείς και ξεκίνα τον αγώνα!
Καλή επιτυχία!
πηγή: http://a-taxia.blogspot.gr
This entry was posted in Uncategorized and tagged , by emathima13. Bookmark the permalink.

About emathima13

Είμαι δασκάλα ειδικής αγωγής και κατάγομαι από τα Ιωάννινα. Σκοπός αυτού του site είναι να μπορώ να μοιραστώ εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες με γονείς και συναδέλφους, προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και να τους παρέχουμε δεξιότητες και γνώσεις με πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο. Ελπίζω και εύχομαι το emathima.gr να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον δάσκαλο και το γονιό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *