Δεκαδικά κλάσματα και δεκαδικοί αριθμοί

PictureΒασικός στόχος του κεφαλαίου αυτού είναι να εισάγουμε την συμβατική γραφή των δεκαδικών αριθμών. Θα βοηθήσουμε τους μαθητές να καταλάβουν τη σημασία της θέσης των ψηφίων στην γραφή των δεκαδικών αριθμών. Επίσης οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν το κλάσμα με το σχήμα της διαίρεσης και θα συνδέσουν τα δεκαδικά κλάσματα με τους δεκαδικούς αριθμούς.

πηγή: Μαθηματικά Γ τάξης, βιβλίο δασκάλου
Φύλλο εργασίας 1

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ


Δεκαδικοί αριθμοί-δεκαδικά κλάσματαΓράψτε κάποιο δεκαδικό κλάσμα, πατήστε το “calculate” και δείτε τη μορφή που παίρνει σαν δεκαδικός αριθμός.

 

Μετάτρεψε δεκαδικά κλάσματα σε δεκαδικούς αριθμούς.
Στόχευσε σωστά και μάζεψε φρούτα. Όσα περισσότερα φρούτα πετύχεις, τόσους περισσότερους πόντους θα συγκεντρώσεις.Πρόσεχε όμως μην τα κάνεις (φρουτο)σαλάτα!!

This entry was posted in Uncategorized and tagged by emathima13. Bookmark the permalink.

About emathima13

Είμαι δασκάλα ειδικής αγωγής και κατάγομαι από τα Ιωάννινα. Σκοπός αυτού του site είναι να μπορώ να μοιραστώ εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες με γονείς και συναδέλφους, προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και να τους παρέχουμε δεξιότητες και γνώσεις με πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο. Ελπίζω και εύχομαι το emathima.gr να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον δάσκαλο και το γονιό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *