Ίχνη στην άμμο

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ
IhniΤα κεφάλαια Ίχνη στην άμμο, η χελώνα Καρέττα Καρέττα και Αρχαίοι Μύθοι έχουν ως κεντρικό τους θέμα τη  χελώνα Καρέττα Καρέττα και την προστασία της. Το φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό παραχωρήθηκε από το Σύλλογο Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας Αρχέλων και το Μεσογειακό σύνδεσμο για τη σωτηρία Θαλάσσιων Χελωνών Medasset.

 

Ορθογραφία: Η θαλάσσια χελώνα θάβει τα αυγά της στην άμμο.

  • Τα παιδιά συζητούν για ποιο λόγο η μαμά του Ορφέα απέτρεψε τα παιδιά από το να παίξουν με την άμμο στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας.
  • Η απάντηση στην άσκηση 2 στο Τ.Ε. είναι δίχτυ. Υποδεικνύεται στα παιδιά η εξαίρεση της κατάληξης της λέξης. Ο/η εκπαιδευτικός ζητά από τα παιδιά να φτιάξουν παρόμοιες ασκήσεις και να τις ανταλλάξουν μεταξύ τους.

 

πηγή: Γλώσσα Α τάξης, βιβλίο δασκάλου


This entry was posted in Uncategorized and tagged , by emathima13. Bookmark the permalink.

About emathima13

Είμαι δασκάλα ειδικής αγωγής και κατάγομαι από τα Ιωάννινα. Σκοπός αυτού του site είναι να μπορώ να μοιραστώ εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες με γονείς και συναδέλφους, προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και να τους παρέχουμε δεξιότητες και γνώσεις με πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο. Ελπίζω και εύχομαι το emathima.gr να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον δάσκαλο και το γονιό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *