Στο ζαχαροπλαστείο του Γλυκόσαυρου

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ

ΣΤΟΧΟΙ (ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ)

  • Με αφορμή την άσκηση 2 στο Τ.Ε., τα παιδιά προτείνουν και άλλα υλικά που θα σκεφτούν για το πιο γλυκό γλυκό και κάνουν σχετική λίστα (οι απαντήσεις της άσκησης είναι κατά σειρά: μέλι, καραμελα, σύκα, ζάχαρη και αλάτι, κάστανα , μήλο , γάλα)
  • Στις επαναληπτικές ασκήσεις οι μαθητές ασκούνται στη χρήση των λέξεων που έμαθαν ολικά (έχει, και, είναι) καθώς επίσης και σε ασκήσεις φωνολογικής κατάτμησης.
  • Με αφορμή το γεγονός ότι το κείμενο προέρχεται από ραδιοφωνική εκπομπή, προτείνεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε ραδιοφωνικό σταθμό και να παρακολουθήσουν τα παιδιά την προετοιμασία και παραγωγή μιας ραδιοφωνικής εκπομπής.
  • Το κεφάλαιο αυτό προσφέρεται για δραστηριότητες με τις 5 αισθήσεις (σύνδεση με την αντίστοιχη ενότητα της μελέτης του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, τα παιδιά κλείνουν τα μάτια και μαντεύουν ήχους που παράγονται από γνωστά αντικείμενα (το κλείσιμο της πόρτας, της τσάντας, παλαμάκια…) ή είναι ηχογραφημένοι (φωνές ζώων, θόρυβοι πόλης ή εξοχής. Μυρίζουν και μαντεύουν γνωστές μυρωδιές (καφέ, ρίγανη, σοκολάτα, ψωμί…) χωρίς να βλέπουν το αντικείμενο. Ψηλαφούν αντικείμενα τοποθετημένα σε αδιαφανή σακούλα ή αγγίζουν με κλειστά μάτια επιφάνειες με διαφορετική υφή.

 

πηγή: Γλώσσα Α τάξης, βιβλίο δασκάλου

Στο ζαχαροπλαστείο του ΓλυκόσαυρουΣτο ζαχαροπλαστείο του Γλυκόσαυρου (για αμβλύωπες)

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Picture
Η γραφή των γραμμάτων

πηγή: http://www.stintaxi.com
και ένα βιντεάκι…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *