Επαναληπτικό μάθημα (κεφάλαιο 4ο)

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ

PictureΠατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να εκτυπώσετε το 4ο επαναληπτικό φυλλάδιο των μαθηματικών της Α τάξης.

Επαναληπτικό φυλλάδιο

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , by emathima13. Bookmark the permalink.

About emathima13

Είμαι δασκάλα ειδικής αγωγής και κατάγομαι από τα Ιωάννινα. Σκοπός αυτού του site είναι να μπορώ να μοιραστώ εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες με γονείς και συναδέλφους, προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και να τους παρέχουμε δεξιότητες και γνώσεις με πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο. Ελπίζω και εύχομαι το emathima.gr να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον δάσκαλο και το γονιό.

3 thoughts on “Επαναληπτικό μάθημα (κεφάλαιο 4ο)

 1. Pingback: Μαθηματικά Α τάξη | e-mathima

 2. Συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλεία σας, αφού ως εκπαιδευτικός γνωρίζω πολύ καλά τι απαιτεί μια τόσο πολύπλοκη εργασία!
  Δύο παρατηρήσεις, στο συγκεκριμένο επαναληπτικό φυλλάδιο:
  1. Στην άσκηση 1 για να συμπληρώσει κάποιος μια “σειρά” αριθμών (μοτίβο) πρέπει να έχει ικανό αριθμό στοιχείων. Π.χ στην πρώτη σειρά μετά το 19 αντί 20 κάποιος μπορεί να βάλει 21 ή 38 κ.λπ.
  2. Στην άσκηση 3 δεν είναι απόλυτα σαφής η διατύπωση του προβλήματος. Η μαθηματική έκφραση είναι πολύ σημαντική από μικρές ηλικίες οπότε εξίσου σημαντική είναι και η διατύπωση των μαθηματικών εκρράσεων-προβλημάτων. Για παράδειγμα το πρόβλημα θα μπορούσε να διατυπωθεί ως εξής: “Κάθε κουτί έχει 10 σπίρτα. Ζωγράφισε πόσα είναι έξω από το κουτί, αν ο αριθμός πάνω στο κουτί δείχνει πόσα έχουν μείνει μέσα σ’ αυτό.”
  Με εκτίμηση,
  Μπούτης Μιχάλης, Μαθηματικός

 3. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις παρατηρήσεις σας. Είναι σημαντικό για εμένα να εντοπίζονται λάθη ώστε να μπορώ να βελτιώσω την ποιότητα και ορθότητα των ασκήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *