Διαγωνίσματα



Β ΤΑΞΗ

ΓΛΩΣΣΑ

Διαγωνίσματα Γλώσσας Β τάξης Δημοτικού

Το  βιβλίο του μαθητή περιέχει κείμενα και κατάλληλες δραστηριότητες για την επεξεργασία των κειμένων αυτών, οι οποίες αφορούν τους βασικούς άξονες, καθώς και τις κατηγορίες των διδακτικών στόχων του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών της Γλώσσας για το Δημοτικό, και ιδιαίτερα για την B’ τάξη.

Πατήστε τα παρακάτω link για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε δωρεάν επαναληπτικά φύλλα αξιολόγησης ανά ενότητα.

1. Στο δρόμο για το σχολείο

2. Με το σεις και με το σας

3. Στον κόσμο των κομικς

Γ ΤΑΞΗ

 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαγωνίσματα ιστορίας Γ τάξης Δημοτικού

Το βιβλίο της ιστορίας της Γ τάξης θα σε ταξιδέψει χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν με τη ­φαντασία τους χιλιάδες μύθους που περνούσαν από χείλη σε χείλη, από παππούδες και γιαγιάδες στα εγγόνια, σαν παραμύθια. Τους μύθους αυτούς οι ποιητές τους έκαναν ποιήματα, οι ζωγράφοι ζωγραφιές και οι γλύπτες αγάλματα. Τους πιο όμορφους από αυτούς θα τους βρεις σε τούτο το βιβλίο.

Αν διαβάσεις λοιπόν με προσοχή τα κείμενα και παρατηρήσεις τις εικόνες του, θα βρεις ότι μέσα στους μύθους κρύβονται μεγάλες αλήθειες που τις πιστεύουμε μέχρι και σήμερα. Με συντροφιά αυτό το βιβλίο, θα περάσεις από το χώρο της Μυθολογίας στο χώρο της Ιστορίας. Θα μάθεις δηλαδή για τους πρώτους ανθρώπους που ζήσανε, δημιουργήσανε, δουλέψανε και παίξανε στην ελληνική γη, πριν από πολλά-πολλά χρόνια.

Το βιβλίο αυτό συνοδεύεται κι από ένα τετράδιο εργασιών. Ελπίζουμε, τα παιχνίδια, οι ερωτήσεις και οι κατασκευές που περιέχει, να σε διασκεδάσουν, δίνοντάς σου την ευκαιρία, παίζοντας και δημιουργώντας, να γνωρίσεις καλύτερα το θαυμαστό κόσμο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Δεν έχεις παρά να απολαύσεις τους μύθους και να ανακαλύψεις την ιστορία.

Παρακάτω παρατίθενται ενδεικτικά διαγωνίσματα ανά ενότητα. Κάνοντας κλικ τους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να τα εκτυπώσετε δωρεάν.

1. Η δημιουργία του κόσμου

2. Ο Ηρακλής

3. Ο Θησέας

4. Η αργοναυτική εκστρατεία

6. Οι περιπέτειες του Οδυσσέα

7. Η εποχή του λίθου

8. Ο κυκλαδικός πολιτισμός

9. Ο μινωικός πολιτισμός

10. Ο μυκηναϊκός πολιτισμός

 ΓΛΩΣΣΑ

Διαγωνίσματα Γλώσσας Γ τάξης Δημοτικού

Τ­ο βιβλίο του μαθητή περιέχει κείμενα και κατάλληλες δραστηριότητες για την επεξεργασία των κειμένων αυτών, οι οποίες αφορούν τους βασικούς άξονες, καθώς και τις κατηγορίες των διδακτικών στόχων του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών της Γλώσσας για το Δημοτικό, και ιδιαίτερα για την Γ’ τάξη.

Πατήστε τα παρακάτω link για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε διαγωνίσματα εμπέδωσης των αντίστοιχων γραμματικών φαινομένων που περιέχουν οι ενότητες.

1. Πάλι μαζί!

2. Στο σπίτι και στη γειτονιά

3. Στη γη και στη θάλασσα

4. Ο κόσμος γύρω μας

6. Πολιτείες ντυμένες στα λευκά

7. Ιστορίες του χειμώνα

8. Έλα στην παρέα μας

9. Άνθρωποι και Μηχανές

11. Ήτανε μια φορά…

12. Του κόσμου το ψωμί

13. Όλοι μια αγκαλιά

Δ ΤΑΞΗ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαγωνίσματα Ιστορίας Δ τάξης Δημοτικού

Το βιβλίο της Ιστορίας της Δ τάξης  θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα ωραίο ταξίδι στα περασμένα. Θα γνωρίσεις πολλά πράγματα για τη ζωή των προγόνων μας στα αρχαία ­χρόνια. Συντροφιά σου θα έχεις πολεμιστές, καλλιτέχνες, ποιητές, ιστορικούς, που με τους αγώνες και τα έργα τους έκαναν τη χώρα μας ονομαστή.­

Για όλα αυτά θα νιώσεις χαρά και περηφάνια και θα θελήσεις αργότερα να μάθεις περισσότερα. Προσπάθησε λοιπόν να μη μείνεις ένας απλός αναγνώστης. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και απόλαυσε το ταξίδι και την περιήγηση. Η γνωριμία σου τότε με τον αρχαίο κόσμο θα εξελιχθεί σε μια περιπέτεια συναρπαστική!

Παρακάτω παρατίθενται ανά ενότητα φύλλα αξιολόγησης τα οποία μπορείς να τα εκτυπώσεις και να τα συμπληρώσεις

1. Γεωμετρικά Χρόνια

2. Αρχαϊκά Χρόνια (κεφάλαια 5-9)

2α. Αρχαϊκά Χρόνια (κεφάλαια 10-14)

3. Περσικοί πόλεμοι

4. Χρυσός αιώνας

5. Πελοποννησιακός πόλεμος

6. Η Μακεδονία

7. Οι διάδοχοι του Μ. Αλέξανδρου

8. Ρώμη και Ελλάδα

ΓΛΩΣΣΑ


Διαγωνίσματα Γλώσσας Δ τάξης Δημοτικού

Το βιβλίο του μαθητή περιέχει κείμενα και κατάλληλες δραστηριότητες για την επεξεργασία τους, οι οποίες αφορούν τους βασικούς άξονες, καθώς και τις κατηγορίες των διδακτικών στόχων του Αναλυτικού ­Προγράμματος Σπουδών της Γλώσσας για το δημοτικό, και ιδιαίτερα για τη Δ΄ τάξη.

Παρακάτω θα βρείτε ενδεικτικά διαγωνίσματα ανά ενότητα.

 

1. Ένα ακόμα σκαλί

2. Ρώτα το νερό…τι τρέχει

4. Εμένα με νοιάζει…

5. Ασφαλώς κυκλοφορώ

6. Ιστορίες παιδιών

7. Η ελιά

9. Η παράσταση αρχίζει

10. Λέξεις φτερουγίζουν πέρα, ταξιδεύουν στον αγέρα

11. Γελάσαμε με την ψυχή μας

13. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι

Ε ΤΑΞΗ

ΦΥΣΙΚΗ

Διαγωνίσματα Φυσικής Ε τάξης Δημοτικού

Στη Φυσική επιδιώκεται οι µαθητές να έλθουν σε επαφή µε σύγχρονες ιδέες και θέµατα από το χώρο της Φυσικής, προσαρµοσµένα βέ­βαια στο επίπεδο νοητικής ανάπτυξης και τα ενδιαφέροντα των µαθητών κάθε βαθµίδας, χωρίς αυτό να είναι σε βάρος της επιστηµονικής εγκυρότητας.

Ο εκπαιδευτικός, αξιοποιώντας σύγχρονα ευρήµατα της γνωστικής ψυχολογίας και της εκπαιδευτικής έρευνας, είναι δυνατόν, µε χρήση κατάλληλων δραστηριοτήτων: να βοηθήσει τον µαθητή να διακρίνει την ανεπάρκεια των απόψεών του για την ερµηνεία των φαινοµένων, να τον οδηγήσει στην οικοδόµηση και χρήση επιστηµονικών προτύπων-«µοντέλων» προκειµένου να περιγράψει, να ερµηνεύσει και να προβλέψει ορισµένα φυσικά φαινόµενα και διαδικασίες.

Η προσέγγιση των παραπάνω στόχων αναµφισβήτητα διευκολύνεται από τη χρήση στην εκπαίδευση των νέων τεχνολογιών. Τα νέα παιδαγωγικά εργαλεία (εκπαιδευτικό λογισµικό, ∆ιαδίκτυο, συστήµατα συγχρονικής λήψης και απεικόνισης των µετρήσεων) πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες των µαθητών να συγκεντρώνουν, αναλύουν, οπτικοποιούν, µοντελοποιούν και κοινοποιούν δεδοµένα ώστε οι µαθητές, µε την ενεργό συµµετοχή τους, να κατανοούν βασικές αρχές και νόµους της Φυσικής.

Παρακάτω παρατίθενται ενδεικτικά φύλλα αξιολόγησης ανά ενότητα τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε δωρεάν.

1. Υλικά σώματα

2. Mιγματα

3. Eνέργεια

4. Πεπτικό σύστημα

5. Θερμότητα

6. Ηλεκτρισμός

7. Φως

8. Ήχος

9. Μηχανική

One thought on “Διαγωνίσματα

  1. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *