Πρόκειται για το επαναληπτικό μάθημα και προσφέρεται για διαισθητική εξάσκηση στην ονομαστική ενικού και πληθυντικού αριθμού των αρσενικών ουσιαστικών σε -ος.

  • Τα παιδιά σε ομάδες επιλέγουν δύο ζώα διαφορετικά από αυτά του ποιήματος και διηγούνται τις μεταξύ τους διαφωνίες, λαμβάνοντας υπόψη τον τόπο και τις συνθήκες διαβίωσης.
  • Τα παιδιά χωρίζουν το ποίημα σε επεισόδια και το εικονογραφούν
  • Στην άσκηση 5 του Τ.Ε παρουσιάζονται 4 έργα με κεντρικό θέμα σκύλους: Ο πρίγκιπας Φίλιππος ο Ευτύχης (λεπτομέρεια) του Ντιέγκο Βελάσκεθ ντα Σίλβα (17ος αιώνας) , Κοπέλα με άσπρο σκύλο (λεπτομέρεια) του Λούσιαν Φρόιντ (20ος αιώνας), Η Σταχτοπούτα του Γουίλιαμ Γουέγκμαν (20ος αιώνας), και Η Εξέταση των σκύλων (λεπτομέρεια) του Νικόλαου Γύζη (19ος αιώνας).Με αφορμή τους πίνακες αυτούς, συζητείται στην τάξη το πως ο κάθε ζωγράφος απεικόνισε το σκύλο. Κάθε παιδί γράφει ένα δικό του τίτλο κάτω από κάθε έργο. Ο τίτλος και ο ζωγράφος κάθε έργου δίνονται στη σελίδα 19. Οι δραστηριότητες στοχεύουν στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του προφορικού λόγου και στην αισθητική αγωγή.

πηγή: Γλώσσα Α τάξης, βιβλίο δασκάλου

Φύλλο εργασίας 1

Δυο φίλοι




και ένα βιντεάκι…

This entry was posted in Uncategorized by emathima13. Bookmark the permalink.

About emathima13

Είμαι δασκάλα ειδικής αγωγής και κατάγομαι από τα Ιωάννινα. Σκοπός αυτού του site είναι να μπορώ να μοιραστώ εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες με γονείς και συναδέλφους, προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και να τους παρέχουμε δεξιότητες και γνώσεις με πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο. Ελπίζω και εύχομαι το emathima.gr να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον δάσκαλο και το γονιό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *