Λογισμικό για τη Γλώσσα της Ε και ΣΤ τάξη

Το λογισμικό που ακολουθεί αφορά τη διδασκαλία της γλώσσας στις τάξεις της Ε και Στ Δημοτικού. Είναι επιστημονικά έγκυρο και συμβατό με το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών και με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών. Ως προς το περιεχόμενο του, είναι προσαρμοσμένο τόσο στο γλωσσικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο δυσκολίας, στην ηλικία που απευθύνεται. Η οργάνωσή του είναι σπονδυλωτή, σε ενότητες. Κάθε ενότητα πραγματεύεται ένα διαφορετικό αντικείμενο εκμάθησης.
     Είναι ιδιαίτερα δημιουργικό, καθώς τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν από μόνα τους ιστορίες και κόμικς. Παρέχονται σε κάθε ενότητα σαφείς οδηγίες τόσο σε γραπτή μορφή όσο και ηχογραφημένες, που κατευθύνουν σωστά το παιδί.
      Η διδασκαλία μπορεί να γίνει είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η δυνατότητα αναγνώρισης και διόρθωσης του λάθους από το παιδί, καθώς επίσης και η αιτιολόγηση γραμματικών φαινομένων όταν δοθεί η σωστή απάντηση. Τέλος, η ύπαρξη εικόνων, χρωμάτων και ηχητικών στοιχείων, καθιστά το λογισμικό ευχάριστο και ελκυστικό για τα παιδιά.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , by emathima13. Bookmark the permalink.

About emathima13

Είμαι δασκάλα ειδικής αγωγής και κατάγομαι από τα Ιωάννινα. Σκοπός αυτού του site είναι να μπορώ να μοιραστώ εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες με γονείς και συναδέλφους, προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και να τους παρέχουμε δεξιότητες και γνώσεις με πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο. Ελπίζω και εύχομαι το emathima.gr να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον δάσκαλο και το γονιό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *