Μέτρηση μηκών με εκατοστά και χιλιοστά

PictureΣτην προηγούμενη τάξη οι μαθητές έμαθαν να χρησιμοποιούν το μέτρο και τις υποδιαιρέσεις του, για να μετρούν το μήκος. Στο κεφάλαιο αυτό προτείνουμε στους μαθητές καταστάσεις που περιλαμβάνουν μετρήσεις μήκους. Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι του παρόντος κεφαλαίου είναι οι μαθητές να :

 • αντιμετωπίσουν καταστάσεις από την καθημερινή ζωή που απαιτούν μέτρηση μήκους και να χρησιμοποιούν το μέτρο και τις υποδιαιρέσεις του.
 • ξέρουν να χρησιμοποιούν ως μονάδα μέτρησης το μέτρο και τις υποδιαιρέσεις του , δηλαδή το εκατοστό και το χιλιοστό.
 • να μάθουν τις σχέσεις μεταξύ του μέτρου , του εκατοστού και του χιλιοστού και να μπορούν να μετατρέπουν ένα μήκος από τη μία μονάδα μέτρησης στην άλλη.
 • μπορούν να διαβάζουν και να ερμηνεύουν πίνακες και δεδομένα από αποτέλεσμα μετρήσεων.
 • ασκηθούν περαιτέρω στις πράξεις με διψήφιους και τριψήφιους αριθμούς και στις σχέσεις μεταξύ τους ως μονάδων μήκους.

πηγή: Μαθηματικά Γ τάξης, βιβλίο δασκάλου

Φύλλο εργασίας 1

Φύλλο εργασίας 2

Φύλλο εργασίας 3

This entry was posted in Uncategorized and tagged by emathima13. Bookmark the permalink.

About emathima13

Είμαι δασκάλα ειδικής αγωγής και κατάγομαι από τα Ιωάννινα. Σκοπός αυτού του site είναι να μπορώ να μοιραστώ εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες με γονείς και συναδέλφους, προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και να τους παρέχουμε δεξιότητες και γνώσεις με πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο. Ελπίζω και εύχομαι το emathima.gr να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον δάσκαλο και το γονιό.

3 thoughts on “Μέτρηση μηκών με εκατοστά και χιλιοστά

 1. 21/10/2018
  Γεια σας
  Ωραία τα φύλλα εργασίας σας, η δασκάλα της κόρης μου τα χρησιμοποιεί πολύ συχνά .
  Στο φύλλο εργασίας 4 για τη μέτρηση μήκους με εκατοστά και χιλιοστά ο χάρακας είναι βαθμονομημένος σε ίντσες και όχι σε εκατοστά. Δυστυχώς αναπαράγεται χωρίς έλεγχο από τους δασκάλους με αποτέλεσμα λάθος μετρήσεις από τους μαθητές και σύγχυση στους γονείς.
  Σας ευχαριστώ πολύ

 2. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να αφαιρέσω το συγκεκριμένο φύλλο εργασίας, προκειμένου να μην δημιουργεί σύγχυση στους μαθητές μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *